Υλικά:
500 gr. ώριμη σάρκα πεπονιού
1/2 φλυτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
150 gr. ζάχαρη
150 ml. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από
Εκτέλεση:
Δένουμε σε σιρόπι την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πολτοποιούμε το πεπόνι.
Προσθέτουμε στο πεπόνι το γάλα ,το σιρόπι και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε καλά και το μεταφέρουμε σε μεταλλικό μπώλ.
Άν έχουμε παγωτομηχανή το ολοκληρώνουμε στην παγωτομηχανή.
Άν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την εξή διαδικασία:
Το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Σε 45 λεπτά βγάζουμε το παγωτό και το ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 5-6 φορές ανά 45 λεπτά.
Όσες πιό πολλές φορές κάνουμε αυτήν την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα πετύχουμε!
Την επόμενη μέρα βάζουμε το σορμπέ στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου