Υλικά:
1 κιλό γόπες
Για τη γέμιση:
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 τριμμένη ντομάτα
3 κουταλιές σούπας λάδι
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί θριματισμενο, ή φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας μαύρη σταφίδα
2 κουταλιές σούπας καρύδι τριμμένο
1/3 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ψάρια, πιέζοντας τα στην κοιλιά για να μην τα σχίσουμε και μας αδειάσει η γέμιση. Τα πλένουμε καλά.
Σε μια λεκανιτσα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε με το μίγμα τα ψάρια από τα βράγχια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο
Ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, το καρύδι και το αλατοπίπερο, φτιάχνοντας τη σάλτσα, και περιχύνουμε στα ψάρια. Ραντίζουμε με το λάδι και
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς. για 35-40 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου