Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΧΤΑΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Φωτό

ΥΛΙΚΑ:

1 χταπόδι
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
1/2 κούπα ξύδι
1 ντομάτα
150 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλιές δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να καλύψει το χταπόδι. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού στραγγίσουμε το χταπόδι το αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε ή αλέθουμε στο μπλέντερ το χταπόδι και το προσθέτουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε το μίγμα καλά.
Σκεπάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε σε μικρά χταποδοκεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου