ΥΛΙΚΑ:
1 χταπόδι
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
1/2 κούπα ξύδι
1 ντομάτα
150 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλιές δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να καλύψει το χταπόδι. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού στραγγίσουμε το χταπόδι το αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε ή αλέθουμε στο μπλέντερ το χταπόδι και το προσθέτουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε το μίγμα καλά.
Σκεπάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε σε μικρά χταποδοκεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου