υλικά
1 Κοκκινόψαρο
50 gr. ρύζι για σούπα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
2 πατάτες σε κύβους
3 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο
1/2 φλυτζανιού ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1200 λίτρο νερό.
Μόλις βράσει το ψάρι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Περνάμε τον ζωμό από σίτα για να καθαρίσουμε τον ζωμό από τα κόκαλα και τον βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
Βάζουμε τον ζωμό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν 10′ λεπτά.
Προθέτουμε το αλατοπίπερο και το ρύζι,ανακατεύουμε τακτικά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο,μόλις βράσει το ρύζι κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Καθαρίζουμε το ψάρι,σερβίρουμε μαζί με την ζεστή σούπα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου