Υλικά:
250 γρ. φέτα
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιερα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι βούτυρο
Μαύρο πιπέρι ή πάπρικα
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τη φέτα με πιρούνι και προσθέτουμε την κεφαλογραβιερα, τον μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και λίγο μαύρο πιπέρι ή πάπρικα.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας όπως είναι σε λωρίδες 6 εκατοστών. Το διατηρούμε σκεπασμένο για να μη στεγνώσει. Παίρνουμε 3 λωρίδες φύλλου, φάρδους 6 εκατοστών και τις αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε στη μια άκρη 1 κουταλάκι από το μείγμα τυριού και το τυλίγουμε μέσα στο φύλλο έτσι ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο. Τυλίγουμε όλα τα τυροπιτακια, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου