Υλικά:
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
4 αυγά
250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 10%
1 φακελάκι μπέικιν - πάουντερ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια νερό
2 βανίλιες
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το Στραγγιστό γιαούρτι, το ξύσμα και το μπέικιν. Σε ένα ταψί κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μικρά κομμάτια, με το χέρι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και τα ανακατεύουμε μέχρι τα κομματάκια από τα φύλλα κρούστας και το μείγμα να γίνουν ένα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Φτιάχνουμε το σιρόπι από πριν ώστε όταν ψηθεί η πίτα μας, το σιρόπι μας να είναι κρύο. Μόλις ψηθεί η πίτα, την περιχύνουμε με το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου