Για 6 άτομα
Υλικά:
½ κιλό κιμά
1 μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 κοφτές κουταλιές αλάτι
Λίγο , πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά χτυπημένα
Τυρί τριμμένο
Σάλτσα μπεσαμελ ( βλέπε άλμπουμ σάλτσες )
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το βούτυρο. Προσθέτουμε 1 κοφτή κουταλιά αλάτι , λίγο πιπέρι , τον μαϊντανό και το κρασί. Όταν εξατμιστεί , ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε το κιμά με τη σάλτσα να σιγιψηθει για ½ ώρα. Βράζουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι. Τα στραγγίζουμε .βάζουμε σε μια λεκάνη τα μακαρόνια , το γάλα , αυγά , λίγο μοσχοκάρυδο , τυρί τριμμένο και τον κιμά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα ρίχνουμε στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω την σάλτσα μπεσαμελ. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο ή φρυγανιά τριμμένη. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου