Υλικά:
1/2 κιλό ρεβύθια
500 ml. ζωμό λαχανικών
2 κρεμμύδια ξερά
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς να μουλιάσουν σε άφθονο χλιαρό νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν, όταν αρχίζουν να βράζουν θα βγάλουν αφρό, οπότε και τα ξαφρίζουμε.
Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα πάλι με αρκετό ζεστό περίπου 1 λίτρο, τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 45′ λεπτά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φύλλο δάφνης, αλατοπίπερο και βράζουμε άλλα 30′λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να χυλώσουν. Σερβίρουμε με λεμόνι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου