Υλικά:
½ φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)
4 Αυγά
½ κουτ γλυκού αλάτι
¼ φλιτζανιού Ζάχαρη
50 γρ. Βούτυρο
2 φλιτζάνια Αλεύρι
2 κουτ. Γλυκού Ξερή μαγιά
½ φλιτζάνι Ξανθές σταφίδες
για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι Ζάχαρη
½ φλιτζάνι Νερό
3 κουτ. Σούπας Ρούμι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε ώσπου να πέσει η θερμοκρασία του. Βάζουμε σε στο μίξερ το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να αναμειχθούν. Στη συνέχεια τα χτυπάμε για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε το μπολ του μίξερ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα την ζύμη. Σκεπάζουμε τη φόρμα και την βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για άλλη ½ ώρα. προθερμάνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ψήνουμε το γλυκό για 35 λεπτά περίπου. Όσο ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι. βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, για 2 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το τρυπάμε στην επιφάνειά με πιρούνι σε πολλά σημεία. Ρίχνουμε λίγο - λίγο το σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό περίπου 30 λεπτά, να το ρουφήξει καλά. Στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε το γλυκό όπως είναι, ή το γαρνίρουμε με σαντιγί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου