Την συνταγή μας την έστειλε ο φίλος Κώστας
Για 6 άτομα
Υλικά:
1 μεγάλο λάχανο
½ κιλό κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ρύζι
Αλάτι , πιπέρι
Για τη σάλτσα:
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό από κρέας
Αλάτι , πιπέρι
3 αυγά
1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση:
Αφαιρουμε από το λάχανο το χοντρό κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα. Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το λάχανο. Το βράζουμε για 5 λεπτά και το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε ακόμη για 15 λεπτά στο βραστό νερό για να μαλακώσουν τα φύλλα. Ανακατεύουμε το κιμά , το κρεμμύδι , το ρύζι , αλάτι , πιπέρι. Παίρνουμε ένα ένα φύλλο από το λάχανο , αφαιρουμε τα χοντρά σημεία , βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά από το μείγμα του κιμά κα το τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να το σφίγγουμε. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια ώσπου να μαραθούν. Βάζουμε μέσα σε σειρές τους ντολμάδες. Ρίχνουμε πάνω το νερό ή ζωμό από κρέας , αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τους ντολμάδες να σιγοψηθούν για 1 ½ ώρα περίπου. Δένουμε τον ζωμό με αυγολέμονο από 3 αυγά , και χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου