Υλικά:
1 κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
θυμάρι
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 λεμόνια για τον χυμό τους
Εκτέλεση:
Καψαλίζουμε το κοτόπουλο, αφαιρουμε τα συκωτάκια και το πλένουμε. Πασπαλίζουμε μέσα στην κοιλιά του αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, το δένουμε και το αλείφουμε με βούτυρο. βάζουμε σε ταψί πάνω σε σχάρα, το κοτόπουλο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ½ ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για ½ ώρα ή ωσότου ροδίσει. Το περιχύνουμε συχνά με το υπόλοιπο βούτυρο , αφού το έχουμε χτυπήσει μαζί με το χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου