Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΨΗΤΟΣ


Φωτό


Υλικά:

2500 gr. χοιρινό λαιμό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κλωναράκια φασκόμηλο φρέσκο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξερό
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών για κρέας
πιπέρι
Αλάτι

Εκτελεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Βάζετε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο να κάψει πάρα πολύ καλά.
Ρίχνετε το βούτυρο στο σκεύος και σωτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά, το κρέας, μέχρι να κάνει κρούστα, από όλες τις πλευρές.
Κόβετε τις σκελίδες του σκόρδου στην μέση.
Με ένα μαχαιράκι κάνουμε εγκοπές σε διάφορα σημεία στο κρέας και βάζουμε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου, τις οποίες έχετε μουσκέψει και βουτήξει σε αλάτι.
Πασπαλίζετε το κρέας με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μείγμα μπαχαρικών και το θυμάρι. Χρησιμοποιούμε ένα κομμάτι σπάγκο και δένουμε τα μυρωδικά πάνω στο κρέας. Θα βάλουμε το ένα κλωναράκι δενδρολίβανου και φασκόμηλου από την πάνω πλευρά και το άλλο από την κάτω.
Δένουμε το κρέας σαν δέμα. Τοποθετούμε στην σχάρα του φούρνου, ένα ταψί με νερό και 2 κλωναράκια φασκόμηλο. Ακουμπάμε το κρέας σε σχάρα ψησίματος και κατόπιν την τοποθετούμε πάνω από το ταψί. Ξεκινάμε να ψήνουμε το κρέας στους 220°C Κελσίου, για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C Κελσίου και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ελέγχουμε με θερμόμετρο ή με ένα μαχαιράκι, αν έχει ψηθεί το κρέας με βάση την επιλογή μας.  Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και αφήνουμε 30 λεπτά να σταθεί. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε το ψητό μας με πατάτες ή λαχανικά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου