Υλικά:
400 gr. κιμά μοσχαρίσιο
200 gr. κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
1 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας μπύρα ελαφριά
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
2 αυγά βραστά σφιχτά
για το άλειμα
Μαργαρίνη
σάλτσα
Χυμό 1 λεμονιού
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά.
Πολτοποιούμε στο multi τα κρεμμύδια και τα σκόρδα με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και τα προσθέτουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε το αλάτι, τοπιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο, το θυμάρι, το ξύσμα, το ξύδι, το αυγό, την μπίρα, την μουστάρδα.
Zυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε την φρυγανιά μπορεί να χρειαστεί περισσότερη φρυγανιά από 1 φλύτζάνι, αυτό το υπολογίζουμε,
θέλουμε ο κιμάς να γίνει αφράτος, να πλάθετε και να μήν κολλάει, όσο πιο πολύ ζυμώσουμε τον κιμά το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.
Τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου.
Ετοιμάζουμε τον κιμά σε ρολό και κλείνουμε μέσα τα 2 βραστά αυγά.
Τοποθετούμε το ρολό σε γάστρα,το αλείφουμε μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με θυμάρι και πάπρικα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοψηθεί το ρολό.
Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες.
Χτυπάμε το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει παχύρεστη σάλτσα.
Όταν σερβίρουμε περιχύνουμε με την λεμονάτη σάλτσα και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου