Υλικά:
6 χοιρινά σνίτσελ
4 αυγά
250 gr. φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
6 φέτες κασέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη
500 ml κρέμα γάλακτος
2 φλυτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα με την μαργαρίνη να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πάρει 2-3 βράσεις προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αλατωπιπερώνουμε.
Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για μερικά λεπτά.
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με αλάτι, σε ένα μεγάλο σκέυος να χωράει το σνίτσελ.
Βουτάμε τα σνίτσελ να καλυφθεί παντού με αυγό.
Τα ακουμπάμε στο χασαπόχαρτο τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
Πασπαλίζουμε με φρυγανια και την πατάμε με το χέρι να «κολλήσει».
Αυτό το κάνουμε και από την άλλη πλευρά.
Τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περίσσευμα της φρυγανιάς.
Βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο να κάψει.
Μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ,μέχρι να χρυσίσουν.
Άν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο ή βουτυράκι κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.
Μόλις βγάλουμε τα σνίτσελ τα τοποθετούμε στα πιάτα που θα σερβίρουμε και βάζουμε μία φέτα κασέρι από πάνω.
Περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και πατατούλες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου