Για 6 άτομα
Υλικά:
6 μέτριες ντομάτες
6 μεγάλες πιπεριές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι βούτυρο
650 γρ. κιμά
Αλάτι , πιπέρι
Ζάχαρη
½ φλιτζάνι ρύζι γλασε
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο βασιλικό
Βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε τις ντομάτες και αφαιρουμε αρκετή σάρκα από μέσα. Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι. Ανοίγουμε τις πιπεριές και αφαιρουμε τους σπόρους και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και αλάτι και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο , ώσπου να μαραθεί και προσθέτουμε το κιμά , αλάτι ,πιπέρι , και τον σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές νερό ή ζωμό και αφήνουμε να σιγοψηθει για ½ ώρα περίπου. Προσθέτουμε το ρύζι , μαϊντανό και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα και βάζουμε τα καπάκια τους. Ρίχνουμε στον πυθμένα του ταψιού , χυμό ντομάτας , και τις περιχύνουμε ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Στην αρχή τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και λίγο πριν γίνουν το αφαιρουμε για να πάρουν χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου