υλικά
1 κιλό αρνάκι γάλακτος μπούτι
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Στίβουμε το ένα λεμόνι και σβήνουμε το κρέας, προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, βράζουμε το κρέας για μία ώρα περίπου.
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια,τα οποία αφήνουμε ολόκληρα και τα σωτάρουμε μαζί τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στο κρέας και τον μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη και ελαιόλαδο.
Σιγοβράζουμε και μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε το φαγάκι.
Αφήνουμε να κρυώσει και αυγοκόβουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι από το ζωμό του φαγητού και το χυμό του λεμονιού.
Περιχύνουμε το φαγάκι μας και ανακατεύουμε,ανακινώντας την κατσαρόλα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου