ΥΛΙΚΑ:
4 κοφτές κουταλιές βούτυρο
4 κοφτές κουταλιές αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε το ζωμό κότας . όταν η σάλτσα πήξει αρκετά , προσθέτουμε λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Στο τέλος λίγο αλάτι , άσπρο πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
Η σως σουπρεμ ταιριάζει με κοτόπουλο , ψάρι , βρασμένα λαχανικά και με πιάτα που γίνονται ωγκρατεν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου