Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΜΟΣΧΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ



Φωτό

Υλικά:
4 φιλέτα μοσχάρι
250 gr. μανιτάρια
3-4 κουταλιές της σούπας σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 gr. βούτυρο
1 κρεμμύδι
250 ml. ζωμό βοδινού
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
2 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
2 κουταλιές της σούπας μουσταρδα
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
200 gr. γιαούρτι στραγγιστό
10 μικρά αγγουράκια τουρσί
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 3′ λεπτά, από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα.
Προσθέτουμε την worcestershire sauce, την ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, την μουστάρδα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα και βράζουμε για 15′ λεπτά.
Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα, ρίχνουμε τα αγγουράκια κομμένα σε φέτες και αλατοπίπερο άν χρειάζεται.
Βράζουμε άλλα 3′ λεπτά.
Περιχύνουμε με το γιαούρτι, αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου