Υλικά:
1 κιλό άχνη
2 φακελάκια ζελατίνη των 10 γρ.
1 κουταλιά γλυκερίνη
½ φλιτζάνι γλυκόζη
¼ φλιτζανιού νερό
3 βανίλιες
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνουμε τη γλυκερίνη και το άρωμα και το βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ έχουμε βάζουμε την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση.
Εκεί θα ρίξουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Μετά από λίγο αφού κρυώσει λίγο ανακατεύουμε με τα χέρια μας και ζυμώνουμε.
Σε περίπτωση που κολλάει η ζαχαροπαστα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Η ζαχαρόπαστα όταν θα είναι έτοιμη, την βάζουμε πάνω στο πάγκο, ενώ έχουμε ρίξει ζάχαρη άχνη για να μην κολλάει.
Ζυμώνουμε πάλι και κάνουμε μία μπάλα την πάστα .
Βάζουμε την ζαχαρόπαστα σε μία μεμβράνη και την κλείνουμε καλά για να μην στεγνώσει.
Τη ζαχαρόπαστα τη χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τούρτες, κέικ, κλπ. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σχέδια με τριαντάφυλλα, κορδέλες, για να στολίσουμε την τούρτα μας.
τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως ή την τυλίγουμε σφιχτά με μια μεμβράνη για να την χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Για να τη χρωματίσουμε, χωρίζουμε τα κομμάτια που θέλουμε να βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε μερικές σταγόνες και ζυμώνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου