ΥΛΙΚΑ:
1 κότα βραστή
4 κοφτές κουταλιές αλεύρι
4 κοφτές κουταλιές βούτυρο
2 ½ φλιτζάνια ζωμό κότας
½ φλιτζάνι γάλα
3 κρόκους αυγών
1 λεμόνι για τον χυμό του
½ κιλό ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τη κότα και σουρώνουμε το ζουμί της. Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα. Από τον ζωμό κότας κρατάμε 2 ½ φλιτζάνια. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι , ανακατεύοντας το μείγμα και ρίχνουμε το ζωμό κότας και το γάλα.
Βράζουμε την σάλτσα ώσπου να πήξει λίγο.
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε λίγη από την ζεστή σάλτσα. ενώ χτυπάμε συνέχεια τους ρίχνουμε μέσα στη υπόλοιπη σάλτσα.
Βράζουμε το ½ κιλό ρύζι , το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με ζεστό βούτυρο.
Βάζουμε σε μια πιατέλα το κοτόπουλο τεμαχισμένο μαζί με το ρύζι και τα σκεπάζουμε με την σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου