Υλικά:
2 κιλά βύσσινα
1 ½ κιλό ζάχαρη
2 λίτρα νερό
½ λεμόνι στυμμένο και την λεμονόκουπα
1 ξυλάκι κανέλλα
2 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
½ κοφτή στην μύτη κουταλιού αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κοτσάνια τους. Τα πλένουμε και
Τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με το νερό, την λεμονόκουπα, την ζάχαρη, το λεμόνι, τις βανίλιες, και το αλάτι.
Τα βράζουμε για 20 λεπτά ενώ τα ξαφρίζουμε συνεχώς. Παίρνουμε τα βύσσινα και τα πιέζουμε για να βγάλουν το ζουμί τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα βύσσινα που έχουμε πιέσει και μαζί το ζουμί τους. Ρίχνουμε την γλυκόζη και το ξυλάκι κανέλας. Τα ξαναβράζουμε μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε μέσα σε μπουκάλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου