Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ


Φωτό

Υλικά:

2 κιλά βύσσινα
1 ½  κιλό ζάχαρη
2 λίτρα νερό
½  λεμόνι στυμμένο και την λεμονόκουπα
1 ξυλάκι κανέλλα
2 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
½ κοφτή στην μύτη κουταλιού  αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα βύσσινα και βγάζουμε  τα κοτσάνια τους. Τα  πλένουμε και
Τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα  με το νερό, την λεμονόκουπα, την ζάχαρη, το λεμόνι, τις βανίλιες, και το αλάτι.
Τα βράζουμε για 20 λεπτά ενώ τα ξαφρίζουμε συνεχώς. Παίρνουμε τα βύσσινα και τα πιέζουμε για να βγάλουν το ζουμί τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα βύσσινα που έχουμε πιέσει και μαζί το ζουμί τους.  Ρίχνουμε την γλυκόζη και το ξυλάκι κανέλας.   Τα ξαναβράζουμε μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι. Το στραγγίζουμε  και το βάζουμε μέσα σε μπουκάλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου