Υλικά:
1 ½ κατσικάκι (μπούτι)
1 ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια κοφτές ρίγανη
6 σκελίδες σκόρδου
Αλάτι
πιπέρι
Χυμό από 2 λεμόνια
200ml λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κατσίκι , αλείβουμε με χυμό λεμονιού σε όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με 2 φλιτζάνια νερό.
Ανοίγουμε τρύπες βαθιές με το μαχαιράκι και βάζουμε μέσα, το αλατοπίπερο. Τοποθετούμε μέσα από μία σκελίδα σκόρδο.
πασπαλίζουμε με πιπέρι, αλάτι, και με θυμάρι, και περιχύνουμε με λάδι.
Βρέχουμε μία λαδόκολλα με νερό , σκεπάζουμε το κατσίκι και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά περίπου. Μόλις μαγειρευτεί το ξεσκεπάζουμε.
Μαζεύουμε τη σάλτσα από τους χυμούς του και ανακατεύουμε με γιαούρτι και με ένα φλιτζάνι, νερό και το περιχύνουμε πάνω στο κατσίκι.
Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία ακόμα για 25-30 λεπτά περίπου ωσότου δημιουργηθεί μία κρούστα και πάρει ένα όμορφο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου