Για 8 άτομα
ΥΛΙΚΑ:
1 ½ κιλό βοδινό κρέας ( ουρά ή κιλότο )
2 κουταλιές βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
Αλάτι , πιπέρι
Τον χυμό από 2 λεμόνια
3 φέτες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δένουμε το κρέας με σπάγκο. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε το κρέας σκεπασμένο σε μέτριο φούρνο για 2 ½ ώρες περίπου. Το βγάζουμε από τη σάλτσα του και αφού μισο κρυωσει , το κόβουμε σε φέτες. Αφαιρουμε από τη σάλτσα το λίπος , την ζεσταίνουμε και την ρίχνουμε πάνω στο κρέας όταν είναι για να σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου