υλικά
γιουβαρλάκια
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια μέτρια
½ φλυτζάνι ρύζι γλασσέ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
πρασόσουπα
1100 ml. νερό
500 ml. ζωμό λαχανικών
4 πράσα
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πατάτα
50 gr. βούτυρο
150 gr. κρέμα γάλακτος
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
γιουβαρλάκια
Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια.
Ετοιμάζουμε τον κιμά για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια.
Σε ένα μπώλ βάζουε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε 10′ λεπτά τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο.
Πλάθουμε ομοιόμορφους κεφτέδες.
πρασόσουπα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε χοντροκομμένα τα λαχανικά και λίγο αλάτι.
Τα βράζουμε για 15′ λεπτά να μαλακώσουν καλά.
Αφαιρούμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.
Στο νερό που βράσαμε τα λαχανικά προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το βούτυρο.
Πολτοποιούμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 20′ λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε άλλα 5′ λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου