Υλικά:
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60γρ κακάο
100γρ σοκολάτα
1 κουταλιά σούπας καφέ
250μλ καυτό νερό
220 γρ βούτυρο
400 γρ ζάχαρη
4 αυγά
140 γρ στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές λάδι
εκτέλεση:
σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το κακάο. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Την βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε επάνω το καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και έπειτα προσθέτουμε το 1 κουταλάκι σούπας καφέ. Αφήνουμε το μίγμα λίγο να κρυώσει.
Στο μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι. Μετά ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το μίγμα σοκολάτας καφέ. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη, ώστε το μίγμα να ομογενοποιηθεί καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας και το Βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. όταν μπήξουμε ένα μαχαιράκι και βγει στεγνό είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου