Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ & ΣΕΛΙΝΟ


Φωτό



υλικά
6 μερίδες χοιρινό μπούτι
1 κιλό σελινο
2 κρεμμύδια
150 ml. λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σελινο.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας και από τις 2 πλευρές πάρα πολύ καλά!
Όταν βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα το αφήνουμε 2-3 λεπτά και μετά το γυρνάμε, για να μην πέφτει η θερμοκρασία αλλιώς βράζει το κρέας αντί να τσιγαρίζετε!
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να πάρει ξανθό χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό, ώστε να σκεπάστει το κρέας.
Προσθέτουμε πιπέρι, σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα χόρτα για 10 λεπτά.
Κατόπιν τα στραγγίζουμε.
Άν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό, πάντα χλιαρό, μέχρι να βράσει το κρέας αλλά και να έχει αρκετά υγρά γιατί θα βάλουμε και τα χόρτα.
Μόλις βράσει το κρέας προσθέτουμε τα χόρτα και το αλάτι, ανακινούμε την κατσαρόλα και βράζουμε 15 λεπτά, έχουμε πάντα υπόψιν να μείνει το φρικασέ με ζουμί και αποσύρουμε από την φωτιά.
Στίβουμε το ένα λεμόνι στο φαγητό, αφήνουμε το φαγητό 15 λεπτά να σταθεί και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους.
Προσθέτουμε σταδιακά 1 φλυτζάνι ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα, το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου