Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΠΑΕΛΙΑ


Φωτό


Υλικά
2 φλυτζάνια ρύζι
3 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτριες ντομάτες
2 πράσινες πιπεριές
κομμάτια κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
γαρίδες, μύδια, αχιβάδες κι άλλα θαλασσινά
αλάτι, πιπέρι, αθαφράν
5 κοπανισμένα γαρύφαλλα
1-2 πρέζες χρωματιστής σκόνης κίτρινης (δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και αν δεν έχετε φίλο στην Ισπανία να σας στείλει, απλώς την παραλείπετε)
μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σ’ ένα τηγάνι, βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο κ’ τα 2 κλαδιά μαϊντανό. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν περίπου 5 λεπτά κ’ τα βγάζουμε αφήνοντας τα σ’ ένα πιατάκι. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε ένα κρεμμύδι κομμένο κι αμέσως (σε 5 λεπτά) τις ντομάτες κομμένες σε κομματάκια (αν προτιμάτε ξεφλουδισμένες) κ’ τις πιπεριές επίσης κομμένες, 1 σκελίδα σκόρδο κι 1 κλαδί μαϊντανό. Τα αφήνουμε όλα αυτά να τσιγαριστούν 15 λεπτά, λειώνοντας τις ντομάτες με την άκρη μιας κουτάλας με τρύπες. Το σβήνουμε και το περνάμε από τον μύλο μαζί με τις σκελίδες σκόρδο και τα κλαδιά μαϊντανού και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα μετρήσουμε σε φλυτζάνια τον πουρέ. Στο τηγάνι βάζουμε το άλλο μισό του λαδιού και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο κι όλα τα θαλασσινά, μετά το ρύζι και τα υπόλοιπα συστατικά. Προσθέτουμε το νερό κατά τρόπο που νερό και πολτός να είναι 5 φλυτζάνια (του τσαγιού). Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας πότε-πότε μ’ένα κουτάλι ξύλινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου