Υλικά:
½ φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
Λίγη βανίλια
1 φλιτζάνι λιωμένες μπανάνες
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ελάχιστο αλάτι
½ φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι καρύδια , ψιλοκομμένα
400 γρ. κρέμα σαντιγί
2 μπανάνες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε δυνατά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Οταν το μείγμα γίνει αφράτο χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε τις μπανάνες και διαδοχικά το αλεύρι και το αλάτι με το γιαούρτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Αλείφουμε με βούτυρο 2 ρηχά ταψάκια Νο 22 και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Μοιράζουμε το μείγμα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για ½ ώρα. Όταν τα κέικ κρυωσουν , βάζουμε ανάμεσα και από πάνω κρέμα σαντιγί και γαρνιρουμε με τις φέτες μπανάνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου