υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
4 πατάτες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 λεμόνι
Σχινόπρασο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κρασί, το χυμό από το λεμόνι , το θυμάρι, και το σχινόπρασο.
Περιχύνουμε τις μπριζόλες και τις μαρινάρουμε για 2 ώρες, αφήνοντας τις στο ψυγείο.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τις μπριζόλες, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία. Τις τηγανίζουμε καλά, να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Κόβουμε τις πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, όχι πολύ χοντρές.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με αλάτι και θυμάρι και τις προσθέτουμε και αυτές.
Σβήνουμε με την μαρινάδα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες περίπου 45′ λεπτά.
Αφαιρούμε τις μπριζόλες και τις πατάτες από το τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, με τα υπολείμματα σάλτσας από το φαγητό, το βούτυρο, το κρασί και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες, περιχυμένες με την σάλτσα και ψιλοκομμένο σχινόπρασο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου