Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ


Φωτό

Για 8 άτομα

Υλικά:

Μπεσαμελ (βλέπε συνταγή για μπεσαμελ)

8 κολοκύθια μεγάλα
½  φλιτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
½ κιλό κιμά
Αλάτι , πιπέρι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
Τυρί τριμμένο
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Αφαιρουμε τα κοτσάνια από τα  κολοκύθια και τα χωρίζουμε στη μέση. Τα πλένουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. αφαιρουμε την ψίχα. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι , μοσχοκάρυδο και τυρί τριμμένο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το υπόλοιπο λάδι , ωσότου μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και τα σοτάρουμε μαζί , μερικά λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι , το κρασί και τον μαϊντανό. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθει για ½ ώρα περίπου. Τον αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρυγανιά τριμμένη , τα αυγά , και τυρί τριμμένο. Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τα κολοκύθια. βάζουμε τη μπεσαμελ σε κορνε και σκεπάζουμε τα κολοκύθια.  Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως 'οτου πάρει η μπεσαμελ ένα χρυσαφί χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου