ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σ' ένα κατσαρόλι 1 φλιτζάνι νερό και 1 φλιτζάνι ζάχαρη, να βράσουν για 5 λεπτά . Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και αναμιγνύουμε με 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
Μόλις κρυώσει το μίγμα το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι ν' αρχίσει να παγώνει.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και κτυπάμε την γρανίτα στο μίξερ, να αφρατέψει και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.
Ξαναβγάζουμε και ξανακτυπάμε την γρανίτα αλλά αυτή την φορά την βάζουμε σε ένα πλαστικό τάπερ, σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και μετά με το καπάκι του τάπερ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.
Κάθε φορά, που σερβίρουμε, ανακατεύουμε καλά την γρανίτα με ένα πιρούνι. Μια ωραία ιδέα για σερβίρισμα είναι να κόψουμε λεμόνια στην μέση, να αδειάσουμε το περιεχόμενο και να χρησιμοποιήσουμε την λεμονόκουπα σαν μπολ για την γρανίτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου