η μονη διαφορα που εχουν είναι ότι στην βελουτε βαζουμε ζωμο κρεατος (κοτας , βοδινου , ψαριου , κτλ). Ενώ στη μπεσαμελ χρησιμοποιουμε γαλα.
Αν δειτε στο αλμπουμ με τις σαλτσες , τη συνταγη της μπεσαμελ , θα δειτε ότι την χρησιμοποιουμε για πολλες παρασκευες μαγειρεματος.
Οσο για τη σαλτσα βελουτε την χρησιμοποιουμε για εφαρμογες όπως:
Βαση για σουπες , βαση για σαλτσες.
1) σαλτσα βινεγκρετ:
Την χρησιμοποιουμε σε κρεατα σχαρας , όπως κοτοπουλο , χοιρινο ,κτλ
Για γαριδες , ψαρια σχαρας , κτλ. Και σε πολλες ειδων σαλατες.
2) σαλτσα μορνε:
Είναι γαλλικη και την χρησιμοποιουμε σε κοτοπουλο , ψαρι , αυγα , λαχανικα.
3) σαλτσα σουπρεμ:
την χρησιμοποιουμε σε κοτοπουλο , ψαρι, λαχανικα.
(επηδει υπαρχουν παρα πολλων ειδων σαλτσες, και με πολλες παραλαγες
Οι οποιες δεν συνηθιζετε να τις φτιαχνουμε στη καθημερινοτιτα μας , αλλα τις συνανταμε μονο σε καλα εστιατορια , γιαυτο το λογο προς το παρον αυτές τις σαλτσες μπωρειτε να τις χρησιμοποιήσετε σε διαφορα φαγητα και συντομα θα σας γραψω κι άλλες.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου