Υλικά:
6 μεγάλα πορτοκάλια
1 μεγάλο λεμόνι
2 κιλά νερό
2 κιλά ζάχαρη
Εκτέλεση:
Κόβουμε στη μέση τα πορτοκάλια και το λεμόνι , και τα στύβουμε καλά. Στραγγίζουμε το χυμό τους και βάζουμε τα κουκούτσια σε ένα τουλπάνι. Κόβουμε τις φλούδες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια και τις βάζουμε σε σκεύος εμαγιέ. Προσθέτουμε το νερό , το χυμό και το τουλπάνι με τα κουκούτσια. Αφήνουμε να μείνουν 24 ώρες και τα βράζουμε ώσπου να εξατμιστεί το μισό υγρό , 2 ώρες περίπου. Βγάζουμε , στύβουμε και πετάμε το τουλπάνι με τα κουκούτσια , προσθέτουμε στο μείγμα τη ζάχαρη και βράζουμε τη μαρμέλαδα ½ ώρα. Την επόμενη μέρα την ξαναβράζουμε , οσωτου δεσει , ενώ αφαιρουμε προς το τέλος τον αφρο. Την βάζουμε ζεστή , σε στεγνά και ζεστά βάζα και αφού κρυώσει , τοποθετούμε πάνω λαδόχαρτο βουτηγμένο σε μπράντι , και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου