Υλικά:
50 gr.ρύζι γλασσέ
780 ml. γάλα φρέσκο
250 ml. νερό
100 gr. ζάχαρη
50 gr. μέλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο
1 βανίλια
Κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσει, βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 700 ml. από το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα, την βανίλια και το μέλι να πάρουν μία βράση.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, το βρασμένο ρύζι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15′ λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο κρύο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Βάζουμε το ρυζόγαλο στα μπώλ και αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου