Για 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ:
1 μικρό λάχανο
1 κρεμμύδι
1 μεγάλο μήλο
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 λεμόνι για τον χυμό
2 κοφτά κουταλάκια ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη ( προαιρετικά )
Αλάτι , πιπέρι
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα
Λίγη φέτα ( προαιρετικά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβετε το λάχανο σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια.
Κόβετε και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Ρίχνετε μια κουταλιά αλάτι και τα σκεπάζετε με νερό για μια ώρα.
Πλένετε το μήλο και χωρίς να το καθαρίσετε το κόβετε σε μικρούς κύβους.
Αναμειγνύετε τη μαγιονέζα , το γιαούρτι , τον χυμό λεμονιού , τη ζάχαρη , τη μουστάρδα , αλάτι , πιπέρι.
Στραγγίζετε καλά το λάχανο με το κρεμμύδι , και προσθέτετε το μήλο με τα μισά καρύδια αφού τα έχετε σπάσει στα τέσσερα , και ρίχνετε και τη σάλτσα.
Γαρνίρετε τη σαλάτα με τα υπόλοιπα καρύδια , και τη φέτα στη μέση , και απολαύστε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου