Υλικά:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
½ φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
2 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή άσπρα αμύγδαλα ή ψημένα φουντούκια
Λίγη βανίλια
Τρούφα σοκολάτας κακάο
Κονιάκ ή τσέρι ( προαιρετικά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπαιν μαρι πάνω από ζεστό νερό και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει , και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην σοκολάτα.
Προσθέτουμε στην σοκολάτα , τη ζάχαρη , τα καρύδια ή τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια , και τη βανίλια και δουλεύουμε καλά το μείγμα με μια ξύλινη σπάτουλα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει και κρυώσει.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού , και τα μισά τα τυλίγουμε με τρούφα σοκολάτας , και τα άλλα μισά με κακάο.
Αν θέλουμε τα τυλίγουμε με ινδική καρύδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου