Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


Φωτό

Υλικά:
400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου φιλέτο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι  κρασί κόκκινο
Αλάτι
πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε φιλετάροντας το κοτόπουλο. Κατόπιν τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα βαθύ πιάτο περιχύνοντας τα με την σάλτσα σόγιας, το κρασί και μπόλικο πιπέρι ώστε να καλύπτονται πλήρως. Προσοχή: δεν αλατίζουμε το κρέας μας, αφού η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή. Σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ψυγείο να μανιραριστεί μέχρι να το τηγανίσουμε. Έπειτα κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές καί λίγο αλάτι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.Αφαιρούμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές από το τηγάνι και προθέτουμε λιγό ακόμα λάδι αν χρειάζεται και τηγανίζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου. Όταν όλα τα φιλετάκια τηγανιστούν, τα προσθέτουμε όλα στο τηγάνι, μαζί με το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σβήνουμε με την μαρινάδα μας. Μόλις πάρει μια βράση η σαλτσούλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει. Αν παραμένει αρκετά αραιή, μπορούμε να την δέσουμε με λίγο corn flour.
Σερβίρουμε με ρύζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου