Υλικά:
300 gr. μοσχαρίσιο κιμά
200 gr. χοιρινό κιμά
500 gr. ψίχα ψωμιού
1 ματσάκι μαϊντανό
1 μικρό ματσάκι δυόσμο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
500 gr. ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
30 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη αλεύρι
3-4 κόκκους μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
Εκτελεση:
Βάζουμε το ψωμί να μαλακώσει σε νερό και το στίβουμε πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο και τον μαϊντανό. Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τον κιμά, περίπου 5 λεπτά και τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τα σκόρδα Πλάθουμε μέτριους τους κεφτέδες και τους πατάμε ελαφρά να γίνουν πιο πλακέ και όχι στρογγυλοί. Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες. Μόλις τελειώσουμε το τηγάνισμα, δεν το πετάμε το ελαιόλαδο αλλά το περνάμε από μια σίτα. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει, προσθέτουμε το ξύδι, αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το αλεύρι, τις ντομάτες, την ζάχαρη, το μπαχάρι, το αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει, πριν πήξει προσθέτουμε τους κεφτέδες και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου