Υλικά:
4 κοφτές κουταλιές βούτυρο
4 κοφτές κουταλιές αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή κότας
Λίγο αλάτι και άσπρο πιπέρι
2 κρόκους αυγών
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Το ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον ζωμό , λίγο αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους με χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με λαχανοντολμαδες , γιουβαρλάκια , ντολμαδακια ή την χρησιμοποιούμε στο φρικασέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου