υλικά
1 πακέτο χυλοπίτες
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή μυζήθρα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Πιπέρι
1 κιλό κατσίκι σε μερίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
200 gr. ντοματοχυμό
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 7-8 λεπτά.
Κατόπιν τις σουρώνουμε.
Τρίβουμε το τυρί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, μόλις κάψει προσθέτουμε το πιπέρι και το τυρί και μόλις καβουρδιστεί τις περιχύνουμε.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κατσίκι.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και βάζουμε το κρέας.
Ψήνουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το βούτυρο ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε νερό να σκεπαστεί το κρέας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις τα υγρά κατέβουν και μείνει το 1/3 προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό,
μαζί με την ζάχαρη.
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου