Υλικά:
1 κιλό γαρίδες
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Χυμό από ένα λεμόνι
λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Οι γαρίδες μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι ο παρακάτω που είναι και πολύ εύκολος.
Καταρχήν πλένουμε τις γαρίδες καλά και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Ρίχνουμε το ξύδι και λίγο αλάτι. Τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος.
Για να σερβίρουμε τις γαρίδες ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε τις γαρίδες, Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου