Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


Φωτό

Υλικά:

200 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 gr. ψίχα φουντουκιού
70 ml. κρέμα γάλακτος
100 gr. μαργαρίνη
70 gr. ζάχαρη άχνη
20 gr. κακάο
1 αυγό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
κρέμα κακάο
250 gr. φυτική κρέμα
60 gr. κακάο άγλυκο
1 φλυτζάνι άχνη
3 κουταλιές της σούπας golden syrup
1 κουταλια της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
σοκολάτα
50 gr. κουβερτούρα
100 gr. λευκή σοκολάτα
100 gr. κρέμα γάλακτος
1/2 φλυτζάνι χοντροκομμένο και καβουρδισμένο φουντούκι
Φράουλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ενα μπωλ βαζουμε το αλεύρι, την μαργαρίνη, την ψίχα του φουντουκιού, το κακάο, την άχνη,
το αλάτι και το μπέικιν.
Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το προθέτουμε στο μπωλ.
Ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά, άν χρειάστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλέυρι.
Το ζυμάρι μας πρέπει να μην κολλάει και να είναι απαλό.
Τυλίγουμε το ζυμάρι με σελοφάν και βάζουμε για 40′ λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο περίπου 2-2,5 εκατοστών πάχους
και διαμέτρου όσο η φόρμα της τάρτας που θα χρησιμοποιήσουμε.
Απλώνουμε το φύλλο σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας, πιέζοντας το φύλλο στα τοιχώματα με τα δάχτυλά μας και κόβοντας το φύλλο που εξέχει.
Με την βοήθεια ενός πηρουνιού κάνουμε τρύπες στην τάρτα.
Αφήνουμε την ζύμη στην κατάψυξη 15′ λεπτά.
Βάζουμε στο κέντρο της τάρτας μια χούφτα φασόλια ή ρεβύθια.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει περίπου 20′-25′ λεπτά.
Αφαιρούμε τα φασόλια και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε και ξεφορμάρουμε.
Χτυπάμε για 5′ λεπτά στην δυνατή ταχύτητα την φυτική κρέμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα 5′.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάει 1-2 βράσεις.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις σοκολάτες ψιλοκομμένες.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε ένα ρευστό μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το τελείωμα της άκρης της τάρτας με ganache.
Πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο φουντούκι, όπως στην φωτογραφία.
Στρώνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας κακάο και την άλλη μισή την προσθέτουμε γαρνίροντας με κορνέ
και δημιουργώντας γύρω γύρω στις άκρες, ροζέτες με την κρέμα.
Προσθέτουμε την ganache στο κέντρο και την απλώνουμε κουνώντας ελαφρά την τάρτα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα και διακοσμούμε την τάρτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου