Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΚΡΕΜ ΚΑΡΑΜΕΛΕ


Φωτό









Υλικά:
κρέμα
5  αυγά
400 ml. γάλα εβαπορέ
600 ml. γάλα φρέσκο
170 gr. ζάχαρη
2 βανίλιες
καραμέλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπρίκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία καραμέλα, την οποία προσέχουμε να μην κάψουμε!
Διαλέγουμε μια βαθιά φόρμα και ρίχνουμε την καραμέλα καυτή στον πάτο, κουνάμε να πάει παντού και αφήνουμε στη άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Γεμίζουμε ένα ταψί με νερό που θα καλύπτει την φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε ως την μέση.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου να ζεσταθεί.
Στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα!
Ζεσταίνουμε ελαφρά τα δύο γάλατα και προσθέτουμε τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα με μια κουτάλα στο μείγμα των αυγών.
Ρίχνουμε με προσεκτικές κινήσεις το μείγμα στην φόρμα, την βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25′ λεπτά.
Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
Με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε την κρέμα από τα τοιχώματα της φόρμας.
Ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου