Υλικά:
6 κομμάτια φιλέτα νουά σε λεπτές φέτες
50 gr. βούτυρο + 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας σόγια σος
5-6 κουταλιές της σούπας μαϊντανο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας λικέρ δαμάσκηνο
5-6 κουταλιές της σούπας ουίσκι
300 gr/ κρέμα γάλακτος
Λευκό πιπέρι
Αλάτι
Ξύδι λευκό
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φιλέτα σε μία λεκάνη με νερό, να τα σκεπάζει και προσθέτουμε αρκετό λευκό ξύδι.
Το αφήνουμε 2-3 ώρες και κατόπιν στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα.
Αλατoπιπερώνουμε τα φιλέτα και από τις 2 πλερές.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την μία κουταλιά βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τα φιλέτα 2-3 λεπτά, (ανάλογα και τα γούστα μας) από την κάθε πλευρά.
Σ΄αυτήν την φάση το φιλέτο θα βγάλει αρκετά υγρά και δεν θα πάρει χρώμα αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με τον χρόνο για να μην στεγνώσει!
Κατόπιν αδειάζουμε τα υγρά και τα κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
Τα κρατάμε ζεστά σε μία πιατέλα μέχρι να τα σερβίρουμε.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να ξανθύνει,προσθέτουμε τον ζωμό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λικέρ και το ουίσκι και ανακατεύουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,τον μαϊντανό,αλάτι και το λευκό πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα φιλέτα νουά με αρκετή σάλτσα και καροτάκια σωτέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου