υλικά
500 gr. σπαγγέτι
για την σάλτσα
500 gr. ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
4 αντζούγιες
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
20 gr. πράσινες ελιές
1 μικρή πιπεριά τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Φρέσκια ρίγανη
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, al dente και τα κρατάμε ζεστά.
σάλτσα
Βουτάμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 3 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και πολτοποιούμε τις αντζούγιες.
Κόβουμε τις ελιές σε φέτες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα μαζί με τις αντζούγιες.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, την πιπεριά τσίλι, την ζάχαρη, το πιπέρι και λίγο αλάτι.
Μόλις πάρει 1-2 βράσεις η σάλτσα, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου