Υλικά:
6 μερίδες μοσχάρι
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
λαδι
Eκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία πλατιά κατσαρόλα και σωτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά να βράσει το μοσχάρι.
Όταν μειωθει αρκετα το νερό προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και σωτάρουμε ελαφρά.
Σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού και το κρασί. Επίσης τα μυρωδικά και το ξύσμα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και 2-3 φλυτζάνια νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν οι πατατες και να δέσει η σάλτσα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου