υλικά
1 φλυτζάνι φακές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
250 gr. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φακές και τις ξεπλένουμε.
Βάζουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε τις φακές με άφθονο νερό και τις βάζουμε να βράσουν.
Όταν βράσουν οι φακές χύνουμε το νερό που έχουν και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με τις φακές στην φωτιά
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, την ρίγανη και σωτάρουμε για 5΄ λεπτά.
Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό την ντομάτα και την ζάχαρη.
Βράζουμε για 15′ λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και βράζουμε για λίγο ακόμη μέχρι να χυλώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου