υλικά
1 χταπόδι
Ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμικο
Ξύδι λευκό
Ξύδι κόκκινο
Ρίγανη
Θυμάρι
Θρούμπι
Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι σε μία λεκάνη με νερό, την σόδα, 1/2 φλυτζάνι ξύδι κόκκινο και αφήνουμε το χταπόδι 30-40 λεπτά.
Το ξεπλένουμε καλά.
Ετοιμάζουμε την φωτιά που θα ψήσουμε το χταπόδι.
Καθαρίζουμε πολύ καλά την σχάρα μας από τυχόν υπολείμματα!
Καίμε στα κάρβουνα την σχάρα και με μία λεμονόκουπα την καθαρίζουμε.
Αλέιφουμε ελαιόλαδο για να μήν μας κολλήσει το χταπόδι.
Ψήνουμε το χταπόδι στην σχάρα, ολόκληρο, δεν χρειάζεται αρκετη ώρα ψήσιμο!
Το κόβουμε σε κομμάτια.
Στο μπλέντερ χτυπάμε 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 2-3 κουταλιές ξύδι λευκό και 1 κουταλιά ξύδι κόκκινο.
Περιχύνουμε το χταπόδι, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου