Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μέτριους κύβους
500 γρ. αρνί (μπούτι), κομμένο σε μέτριους κύβους
450 γρ. πιπεριές πράσινες κομμένες σε κομματάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
170 γρ. λάδι
60 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
80 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι Μπαχάρι
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε και τα δύο είδη κρεάτων.
Σε μία γάστρα στρώνουμε στον πάτο τα δυο είδη κρεατων. Στρώνουμε και τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε στρώσεις και στο τέλος, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κεφαλοτύρι με την φέτα.
Λιώνουμε μαζί τη μαργαρίνη με το λάδι και περιχύνουμε πάνω από τα υλικά
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και συμπληρώνουμε με ½ φλιτζάνι νερό. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, μπαχαρι. Βάζουμε το καπάκι στην γάστρα και ψήνουμε για 2 ½ ώρες περίπου στους 170 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου