Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ


Φωτό

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε  μικρούς κύβους
1 κιλό πράσα  σε φέτες μικρές
400 ml  λάδι
4 λεμόνια για τον χυμό τους
2 κουταλάκι  πάπρικα γλυκιά
2 κουταλάκι  ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι

εκτέλεση:

και σβήστε με το χυμό λεμονιού και προσθέστε το αλάτι και τη ρίγανη
Συνεχίστε το μαγείρεμα σε σιγανή θερμοκρασία έως ότου μείνει μόνο το λάδι του

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Μαρινάρουμε το κρέας με το πιπέρι και την πάπρικα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, στο καυτό λάδι και το σοτάρουμε λίγο για μην χάσει τα υγρά του και το βγάζουμε από την κατσαρόλα.  Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα έως ότου ροδίσουν. Ρίχνουμε  και το κρέας και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Το σβήνουμε με χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη. Το αφήνουμε πάνω σε σιγανή φωτιά,  μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου