Υλικά:
1 κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κιλό πράσα σε φέτες μικρές
400 ml λάδι
4 λεμόνια για τον χυμό τους
2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι
εκτέλεση:
και σβήστε με το χυμό λεμονιού και προσθέστε το αλάτι και τη ρίγανη
Συνεχίστε το μαγείρεμα σε σιγανή θερμοκρασία έως ότου μείνει μόνο το λάδι του
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Μαρινάρουμε το κρέας με το πιπέρι και την πάπρικα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, στο καυτό λάδι και το σοτάρουμε λίγο για μην χάσει τα υγρά του και το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα έως ότου ροδίσουν. Ρίχνουμε και το κρέας και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Το σβήνουμε με χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη. Το αφήνουμε πάνω σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου